پنجشنبه، 24 مهر 1399

احکام بانکی | سوال هشت

پرسش :

گرفتن درصد بسیار کم (مانند 1%) به عنوان کارمزد توسط صندوق‌هاى قرض‌الحسنه، به منظور تأمین مخارج صندوق، چه حکمى دارد؟

پاسخ :
گرفتن بهره وام - زیاد باشد یا کم - حرام است؛ هر چند به اسم کارمزد باشد. اما اگر آنچه گرفته مى‌شود، در حقیقت براى مخارج صندوق و حقوق کارمندان باشد (به مقدار متعارف)، با توافق دو طرف اشکال ندارد.

منبع: رساله دانشجویی (پرسش‌ها و پاسخ‌های دانشجویی)، آیت الله العظمی حسین نوری همدانی (دام ظله)، قم: بیان روشن، 1393.