پنجشنبه، 24 مهر 1399

چگونگی دریافت مستمری

پرسش :

خواهر من حدود37 سال سن داشتند که به رحمت خدا رفت و هیچکدام از افراد خانواده تحت تکفل ایشان نبودند، ایشان حدود 16 یا 17 سال بیمه تأمین اجتماعی داشتند و ایشان مریض شدند و استعلاجی داشتند و در بیمارستان فوت شدند، و در زمان فوت تحت بیمه تأمین اجتماعی بودند، حالا سوال من این هست که وقتی به بیمه تأمین اجتماعی مراجعه کردم گفتند که چون کسی تحت تکفل ایشون نبوده بنابراین مبلغی به ایشون تعلق نمی گیره یا مستمری بابت ایشون به پدر و مادرم تعلق نمی گیره. لازم به ذکره که مادرم 59 سال و پدرم حدود 70 سال سن دارن و پدرم بازنشسته با 10 سال بیمه هست و حقوقشون فقط 430 هزار تومن هست. فقط یه فرم دادن که ببریم دفتر خونه که پدرم تمکن مالی ندارد، بعد از پر کردن فرم، بیمه بازرس می فرسته که این ثابت بشه و بعد اگه بشه مستمری رو می دهند. همسایه های ما که خبر نداشتند خواهرم به پدرم کمک می کرده و … و ممکنه شهادت اونها باعث بشه مستمری ندهند؟

پاسخ :
در این مورد یکی از شرایط این است که پدر و مادر از سازمان مستمری دریافت نکنند. احراز شرایط استحقاق دریافت بیمه مستمری منوط به ارائه دلایل و مدارک معتبر و تایید کمیته کفالت سازمان هست.

منبع: گروه حقوقی میزان