پنجشنبه، 24 مهر 1399

سوال در مورد ملک توقیفی

پرسش :

زمینی به متراژ خیلی زیاد بعد از انقلاب طبق رای دادگاه انقلاب و با استناد به اصل ۴۹ قانون اساسی که متعلق به یک شخص به اسم x بوده به سپاه داده میشه و سپاه سالیان سال روی اون زمین تصرف میکنه و اجاره به: اشخاص و قسمتی رو هم میفروشه حال بعد از این همه مدت ورثه های مالک متوفی بعد از تلاش و اخذ دستور از دفتر مقام معظم رهبری در صدد بازپس گیری ملک هستند حال بدون مراجعه به مراجع قضایی میخواهند با سپاه مصالحه کنند سوال اول؟ کدام قسمت اداری یا سازمانی سپاه صالح به دادن دستور هست و دوم اینکه مراحل کلاً چقد طول خواهد کشید و شامل چه مراحلی میباشد البته زمین مذکور تو شهر اصفهان بوده ولی نمیدونم چرا دستور صادره از دفتر بیت رهبری به سپاه تهران فرستاده شده است؟

پاسخ :
برای حل اختلاف از طریق مراجه قضایی که در این فرض سوال دیوان عدالت اداری می باشد، محل وقوع ملک یعنی اصفهان می باشد. اما اینکه می فرمایید با سپاه قرار به مصالحه دارید، مسلما باید به ستاد مشترک سپاه که در تهران مستقر است بروید. چرا که این ستاد مرکز برنامه‌ریزی و هماهنگی بین نیروها و واحدهای مختلف سپاه می باشد. به عبارت دیگر شما به طور مستقیم نمی توانید با واحد های سپاه (زمینی، هوایی ودریایی) وارد مصالحه، معامله و … شوید.

منبع: گروه حقوقی میزان