پنجشنبه، 24 مهر 1399

الزام به تنظیم سند رسمی

پرسش :

در حدود 5 ماه پیش ملکی را خریداری کردیم و مطابق با متن قونامه، فروشنده ملزم به انتقال سند در تاریخ 98/1/11 شد و ما به عنوان خریدار ملزم به پرداخت مابقی مبلغ ملک شدیم. اما سند تحت رهن بانک بوده و مبلغ آن زیر 90 میلیون تومان است و ما به عنوان پیش پرداخت 103 میلیون تومان به فروشنده پرداخته ایم؛ اما فروشنده تا امروز بعد از گذشت 4 ماه اقدام به فک رهن و انتقال سند نمی کند. در قولنامه ذکر شده هر روز تخلف از هر طرف خریدار یا فروشنده مبلغ 200 هزار تومان جریمه باید پرداخت شود. باید چکار کنیم؟ همچنین به دلیل عدم آگاهی، در روز تعیین شده برای انتقال سند از دفتر اسناد رسمی مربوطه گواهی عدم حضور دریافت نکردیم. لطفا راهنمایی بفرمایید.

پاسخ :
انتقال رسمی ملک در رهن بانک موکول به موافقت بانک مرتهن است در غیر این صورت انتقال طبق قولنامه غیرنافذ است و لذا فروشنده بایستی برای فک رهن از طریق تسویه بدهی و یا کسب موافقت بانک اقدام کند. برای این منظور و الزام فروشنده به انجام تعهدات خود به دادگاه محل وقوع مال مراجعه و دعوای الزام به انجام تعهد فروشنده و نیز تنطیم سند رسمی اقامه نمایید.

منبع: گروه حقوقی میزان