پنجشنبه، 24 مهر 1399

سوال در مورد ثبت اختراع

پرسش :

سوال بنده در خصوص ثبت اختراع و مشکلی که با شخص دیگری برای این منظور دارم است. بنده اختراعی را با اظهار نامه سال 96 ثبت قطعی نموده ام. یک سال بعد فردی نیز در حال ثبت مورد مشابه بود که با اعتراض بنده در اداره اختراعات مواجه شد. شخص مقابل برای انتقام گیری به خاطر این موضوع شکایتی علیه بنده در شعبه شهید بهشتی ارائه کرده با این مضمون که اختراع بنده شبیه یک اختراع که بیش از سی سال قبل در امریکا ثبت شده می باشد و تقاضای ابطال اختراع بنده را کرده است. حال سوال بنده این است که ایشان که مالک اختراع ثبت شده در امریکا نیست میتواند این شکایت را انجام دهد؟ سوال دیگر اینکه اختراع بنده با توجه به شرایط و ضوابط صنعت ایران و با تغییراتی نسبت به اختراع شخص امریکایی در ایران ثبت شده است و حتی بنده به فعالیت اختراع امریکایی در اختراع خود رفرنس داده ام و مشکل کار ایشان را گفته ام و تفاوتها نسبت به اختراع مربوطه را نیز در اختراع خود درج نموده ام. حال با این تفاسیر گمان میکنید رای دادگاه چه خواهد بود؟

پاسخ :
با توجه به توضیحانی که در سوال ارائه شده است در صورتی که شما بتوانید در مقام دفاع بصورت مستدل جدید بودن و مزایای اختراع خود نسبت به اختراع پیشین را اثبات نمایید رای به نفع شما صادر خواهد شد.

منبع: گروه حقوقی میزان