پنجشنبه، 24 مهر 1399

چگونگی ابطال شناسنامه

پرسش :

اینجانب سالها پیش وقتی من ۵ یا۶ سال داشتم خاله و شوهر خاله ام که بچه دار نمیشدند و لذا تصمیم گرفتند با موافقت خانواده اصلی من … بنده رو پیش خودش ببرند و بزرگ کنند. ضمن اینکه در این سالها من با خانواده اصلی ام هم رفت و امد خانوادگی هم داشتیم. زمانی که من ۷ ساله شدم و به دبستان رفتم، ولی با همان اسم و فامیل قدیم . … سه چهار سال بعد آنها برای من شناسنامه ی جدید گرفتند و لذا دارای شناسنامه ی دومی شدم و من در شناسنامه ی خاله و شوهر خاله م قرار گرفتم بعنوان فرزند اونها. ضمن اینکه پدر و مادر واقعی من برای من در بدو تولد شناسنامه گرفته بودند و این شناسنامه باطل نشده هنوز و اصل آنرا دارم. سالها گذشت و تحصیلاتم را تا پیش دانشگاهی م تموم کردم. خاله م به دلیل بیماری به رحمت خدا رفت. پدر خوانده ام که در اصل شوهر خاله ام باشه قصد ازدواج مجدد نمودند. بنابراین ایشان تقاضای نفی نسب کردند و این حکم اجرا شد و من هم اعتراضی نداشتم. ضمن اینکه (اصل برگه ی نفی نسب هم با مهر قاضی پیش خودم هست که در آن قید شده این خانم دارای شناسنامه ای با نام پدر و مادر اصلی اش هست). الان چند سال هست که من دیگه پیش خانواده خودم و در واقعی ام زندگی میکنم. اما من مدارک تحصیلی ام هنوز بنام شناسنامه ی دوم ثبت شده و همینطور یک حساب بانکی دارم که با همان نام و فامیل و با همان شماره شناسنامه هست و هنوز آنها را با نام خانوادگی اصلی تغییر نداده ام. سوال اینکه …برای تغییر مدارکم باید حتماً دادخواست ابطال شناسنامه ی دوم را بدهم؟ و اگر تقاضای ابطال بدهم آیا میتوانم در همین برگه ی دادخواست ابطال عنوان کنم که خواهان تغییر مدارک شخصی ام با نام خانوادگی اصلی ام هستم؟ یا باید بعد از آمدن حکم قاضی دادخواست دیگرم را بنویسم ؟ … و یک سوال دیگر آیا بعد از آمدن برگه ی حکم قاضی اگر من به بانک و یا موسسه ای که میخواهم تحصیلاتم را در آن ادامه بدهم مراجعه کنم آیا آنها با درخواست من برای تغییرات و انجام ثبت موافقت خواهند کرد ؟ … و آیا میتوانم این جریان را به تنهایی پیگیری کنم و مشکلی برای پیگیری های لازمه نخواهم داشت؟

پاسخ :
بله شخصاً دادخواست ابطال شناسنامه دوم به طرفیت اداره ثبت احوال نزد دادگاه ارائه دهید. پس از صدور حکم با در دست داشتن حکم به محل تحصیل و یا بانک مراجعه کرده و از آن پس مشخصات جدید برای شما در بانک با محل تحصیل ثبت می شود.

منبع: گروه حقوقی میزان