پنجشنبه، 24 مهر 1399

مطالبه وجه سفته

پرسش :

شخصی مبلغی وام از بانک گرفته و قسط های آن را نمی پردازد فرد ب چون ضامن فرد الف بوده مجبور به پرداخت قسط های وام شده و فرد ب برای اینکه طلب خود را وصول کنند مجبور شده از فرد الف به میزان وام سفته بگیرد و فرد ب این سفته ها را به دیگری منتقل کرده خرج کرده حالا فرد الف مدعی شده که این سفته ها امانت بوده و شما خیانت در امانت کرده اید حال با توجه به اینکه فرد الف قسط های وام خود را نمی پردازد و در صدد ایراد ضرر به فرد ب آمده چه دفاعی در مقابل فرد الف برای جرم خیانت در امانت داریم و اینکه چگونه باید طلب خود را وصول کرد؟

پاسخ :
در صورتی که قرار معینی برای انجام تعهد وجود داشته باشد بایستی طبق همان قرار اقدام شود در غیر این صورت  تعهد حال هست و در صورت عدم ایفای تعهد از سوی متعهد متعهدله می تواند سفته یا هر سند بدهکاری دیگر را وصول کند جرم خیانت در امانت در صورتی ارتکاب یافته هست که شما طبق قرارداد و تعهد عمل نکرده باشید.

منبع: گروه حقوقی میزان