پنجشنبه، 24 مهر 1399

ارائه گزارش مالی سالانه

پرسش :

از سال ۹۵ تاکنون شرکت سهامی خاص تاسیس نموده ایم اینجانب ۳۲ درصد و ۴ نفر ۱۷ درصد سهام دارند یکی از اعضا سهام دار به عنوان مدیر عامل است. از ایشان به عنوان سهامدار در خواست ارائه گزارش تراز مالی ۹۵ ۹۶ ۹۷ و تراز آزمایشی تا دی ماه ۹۸ را نمودم. ایشان به عنوان مدیر عامل و عضو و سهام دار می گوید نسخه ای از گزارش را به هیچکس نمی دهیم فقط می توانی در محل شرکت روئیت کنید. من می خواهم از سود تحصیل شده و سرمایه و ارزش فعلی شرکت به صورت کامل اطلاع پیدا کنم که بر اساس آن نسبت به قیمت گذاری سهام و فروش آن اقدام کنم. در ضمن من به عنوان عضو و نائب رئیس هیئت مدیره هستم. ضمناً مدیر عامل ۱۰ درصد سود سالانه را هم پرداخت نکرده و حدود ۲ تا ۵ درصد در برخی موارد پرداخت علی الحساب داشته است . و اساساً به علت عدم اطلاع سهامداران به مسائل حقوقی نسبت به حقوق سهامداران مطابق قانون تخلف نموده و اعتراضی نمی توان کرد. درصورت واگذاری سهام با توجه به اینکه اساسنامه حق فروش سهام را به اعضا منوط کرده در صورت عدم تمایل سایر اعضا وسهامداران به خرید سهام من چگونه می توان سهام را به غیر واگذار نمود. درخصوص چگونگی گرفتن وکیل مجرب که در انجام امور فوق وکالت به ایشان داد راهنمایی فرمائید.

پاسخ :
در این گونه شرکتها که نقل و انتقال سهام منوط به رضایت سایر شرکا میباشد در صورت عدم رضایت شرکاء به خرید چنانچه شریک خواهان فروش سهم خواهان خروج باشد شرکت بایستی سهم شریک خواهان خروج را بارخرید نماید و در این صورت شریک مربوطه از شرکت خارج می شود.

منبع: گروه حقوقی میزان