پنجشنبه، 24 مهر 1399

سوال در مورد نفقه و اجرت المثل

پرسش :

من اکنون که جدا از شوهرم زندگی می کنم. ایشان باید نفقه و اجرت المثل به من بدهد؟ در مورد مسکن چطور حق تهیه مسکن به عهده ی ایشان هست یا خیر؟ چون خودش خواسته جدا زندگی کنیم و توافقی جدا شویم. در ضمن چون من شاغلم، همسرم میگوید بعد از فوتش حقوق بازنشستگی ایشان به من نمی رسد؛ آیا درست است یا خیر؟

پاسخ :
با توجه به رضایت شوهر به اینکه شما در مسکن جدا زندگی کنید باز هم نفقه به عهده شوهر است. مسکن جزئی از نفقه است و زوج موظف هست مسکن مناسب برای زوجه تهیه کند. زوجه دائم متوفی در صورت شاغل بودن و حتی در صورت ازدواج مجدد هم از مستمری همسر متوفی خود را دریافت می کند.

منبع: گروه حقوقی میزان