پنجشنبه، 24 مهر 1399

سوال در مورد تنصیف اموال و مهریه

پرسش :

بنده به خانومم وکالت طلاق دادم و در مقابلش بهم مهریش رو بذل کرده و در متن آن نوشته تمام مهریه مندرج در عقد نامه شماره… و کلیه حقوق احتمالیه خود را اعم از نفقه گذشته و اجرت المثل ایام زناشویی را به زوج بذل کرده و هر گونه حق اعتراض و ادعایی رو به موارد بالا را در آینده از خود سلب و ساقط کرده است. حال سوال من از شما 1-اگر زوجه بخواهد با وکالت نامه طلاق ازمن جدا بشه میتواند از نصف داریی های دوران زندگی مشترک استفاده کند چون در واقع بوسیله وکالت من دارد طلاق میگیرد یعنی طلاق دهنده من هستم 2- آیا میتوان به سند بالا که نوشته کلیه حقوق احتمالیه خود را بذل کرد و سلب و ساقط شده استدلال کرد که حقوقی از نصف دارایی ها ندارد.

پاسخ :
تصریح جزئیات این نوع وکالت در وکالت نامه بسیار مهم است. رای دادگاه راجع به طلاق در حدود اختیارات وکالتنامه صادر می شود. لذا در صورتی که زوجه در وکالت نامه کلیه حقوق خود را بطور مطلق به زوج بذل نموده باشد، حق خود بر نصف دارایی های دوران زندگی مشترک را نیز از دست داده و در صورت درخواست طلاق حق بر نصف دارایی های مشترک را نخواهد داشت.

منبع: گروه حقوقی میزان