پنجشنبه، 24 مهر 1399

سوال در مورد تخفیف مجازات

پرسش :

قاضی دادگاه در چه صورتی اختیار دارد که مجازات خلاف کاران را کم یا زیاد کند ؟ آیا فقط به استناد علم خود(علم قاضی) می تواند مجازات را تخفیف دهد یا دلایل و مستندات دیگری هم در این امر دخالت دارد؟

پاسخ :
موارد تشدید یا تخفیف مجازات در قانون به طور حصری نام برده شده اند. و قاضی مکلف است طبق قانون تصمیم گیری نماید. علم قاضی به عنوان یکی از ادله اثبات جرم مورد استناد قرار می گیرد در صورتی که دلایل و مستندات دیگر وجود نداشته باشند.

منبع: گروه حقوقی میزان