پنجشنبه، 24 مهر 1399

علم جدید و مسایل غیبى

پرسش :

قرآن کریم به پارهاى از مسایل مربوط به مرگ مانند: روح، قبض روح در حال مرگ، عالم برزخ، روز نشر، قیامت و غیره اشاره کرده است. آیا بحات در این مسایل براى علم جدید به طور مطلق و دایمى محال است یا این که از نگاه عقلى بحث درباره آنها امکان پذیر است‌؟

پاسخ :
بلى! براى علم جدید محال است که به این مسایل دست پیدا کند؛ زیرا این مسایل از امور غیبى است که جز خداوند یا کسى که خداوند بخواهد مانند پیامبر اکرم (ص)، از آنها آگاهى ندارد.

منبع: یکصد و یک سوال و جواب پیرامون حقوق مالکیت فکری از نگاه فقهی، محمد اسحاق فیاض، مترجم: سرور دانش، ناشر: دبیرخانه کنگره تجلیل از مقام علمی آیت الله العظمی فیاض، 1392 ش.