پنجشنبه، 24 مهر 1399

استفاده از منابع بدون اذان صاحب آن

پرسش :

برخى با مراجعه و حضور در کتابفروشى ها، به جستجو و مطالعه منابع و مآخذ مى پردازند و در این خلال در دفاتر یادداشتهاى مخصوصى، از این منابع براى تدوین کتابها یا سخنرانى ها و کنفرانس هاى خود، به گونهاى مخفیانه و بدون اطلاع یا اذن صاحب کتابفروشى، یادداشت مى گیرند. نظر جنابعالى در این مورد چیست‌؟

پاسخ :
این نوع تصرفات بدون اطلاع یا اذن کتابفروشى جایز نیست؛ مگر این که چنین اعمالى، عادى و متعارف باشد و صاحب کتاب فروشى قبلاً به آن راضى باشد.

منبع: یکصد و یک سوال و جواب پیرامون حقوق مالکیت فکری از نگاه فقهی، محمد اسحاق فیاض، مترجم: سرور دانش، ناشر: دبیرخانه کنگره تجلیل از مقام علمی آیت الله العظمی فیاض، 1392 ش.