پنجشنبه، 24 مهر 1399

احکام قضایی | دیات: سوال نه

پرسش :

چنانچه شخص مقتول از پیروان فرقه ضاله بهائیت باشد، بفرمایید: الف - آیا دیه دارد یا خیر؟ ب - در صورت مثبت بودن پاسخ، دیه او چقدر است‌؟

پاسخ :
اولاً: اصولاً اشخاصى که مهدورالدم نباشند خون بهایشان از نظر اسلامى ثابت است حتى حیوانى که بدون مجوز شرعى کشته شود دیه دارد تا چه رسد به انسان و بهایى، اگر به‌حساب ارتداد یا تبلیغات گمراه کننده براى گسترش بهائیت، مهدورالدم نباشد اولاً کشتنش جایز نیست.

ثانیاً: در مورد کشتن بلا سبب، دیه‌اش را باید جانى پرداخت نماید.

اگر مرد باشد (صد) مثقال طلا و اگر زن باشد بدین منوال است که این دیه تنها دیه جسم است و نه روح، زیرا روح آنان ارزشى ندارد.

منبع: احکام قضایی بر مبنای قرآنی، محمد صادقی تهرانی، ناشر: شکرانه، قم، 1392 ش.