پنجشنبه، 1 آبان 1399

ادعاى وقف بودن زمین مجهول

پرسش :

آیا کسى مى‌تواند ادعاى وقف بودن زمین مجهولى را داشته باشد؟

پاسخ :
براى ثبوت وقفیّت، وجود وقف‌نامه شرط نیست بلکه اعتراف ذوالید (که وقف در تصرّف آنان است) یا اعتراف ورثه‌ى ذوالید بعد از فوت او، به وقف بودن آن ملک، کافى است و همچنین احراز سابقه رفتار با آن ملک به عنوان وقف یا شهادت دو مرد عادل بر وقف بودن آن و یا شهرت وقفیّت آن ملک بین مردم به‌خصوص افراد کهنسال به گونه‏ اى که مفید علم یا اطمینان باشد هم وقف بودن را ثابت مى ‏کند.

در نتیجه با وجود یکى از این دلایل وقفیّت، حکم به وقف بودن می ‏شود و در غیر این صورت وقف محقق نیست.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی سازمان اوقاف و امور خیریه