چهارشنبه، 14 آبان 1399

سوء استفاده از چک ضمانت

پرسش :

در سال 86 به همکارم یک چک 5 میلیونی بدون تاریخ بابت ضمانت در بانک داده ام. یعنی ایشان این چک را به عنوان ودیعه از من گرفته؛ ولی متاسفانه چون چک در وجه خودش بود، به یک طلا فروش می دهد و از او طلا می برد. حالا طلافروش، هم چک را برگشت کرده و هم باعث مشکلاتی شده است و این در حالی است که من برای چک اعلان مفقودی از طریق دادگاه و بانک داده ام. علیرغم حکم دادگاه چک من برگشت شده و از گرفتن وام و دسته چک محروم هستم. لطفا راهنمایی بفرمایید.

پاسخ :
با توجه به اصل عدم ایرادات و تجریدی بودن اسناد تجاری این ایراد شما در مقابل دارنده با حسن نیت (طلافروش) وارد نیست. چک اصولاً می بایست پاس شود و این چک امانی و ودیعه نیست، بعد از پاس کردن آن می توانید برای دریافت مبلغ مذکور به همکارتان مراجعه نمایید. ضمناً شما که به دروغ اعلام کردید چک مفقود گردیده است، مرتکب جرم شده اید.

منبع: میزان آنلاین