جمعه، 23 آبان 1399

احکام | موسیقی و رقص: سوال نه

پرسش :

لطفا فرق بین غنا و موسیقی را بیان فرمایید. و برخی می گویند: موسیقی اصیل و سنتی اشکال ندارد لطفا نظرتان را بفرمایید.

پاسخ :
غنا عبارت از آوازی است که مشتمل بر ترجیع و صوت و طرب انگیز و مناسب بامجالس طرب باشد و موسیقی گاه بر غنا و گاه بر آلات مختلف موسیقی مانند تار، سنتور، دف و غیره اطلاق می شود. موسیقی را اگر به همان معنای غنا و آوازها و سازها و بکارگرفتن آنها بدانیم، فراگرفتن موسیقی که از قدیم الایام بین اهل لهو و بزم متداول بود و در کشورهاو مناطق مختلف انواعی از آن بکار برده می شده و می شود همه حرام است. (مسایل جدید از دیدگاه مراجع تقلید، ص 49، ورامین: صاحب الزمان (عج)، چ دوم، بهار80، به نقل از جامع الاحکام)

منبع: کتابخانه دیجیتال امام علی علیه السلام