جمعه، 23 آبان 1399

احکام | موسیقی و رقص: سوال دوازده

پرسش :

گوش دادن به موسیقی با ترانه و بدون ترانه و حکم رقص را از نظر امام بیان کنید. گوش دادن به موسیقی و نگاه کردن به رقص اگر تحت تاثیر قرارنگیریم چه حکمی دارد؟

پاسخ :
به فتوای حضرت امام موسیقی مطرب حرام است چه با ترانه یا بدون آن و ملاک در تاثیر پذیری صرف تاثیر شخصی نیست. در مورد رقص حضرت امام رقص زن برای شوهر و بالعکس را جایز می دانند برخی از دیگر مراجع زنده نیز رقص در مواردی که موجب مفسده و همراه با گناهان دیگر مانند موسیقی مطرب اختلاط زن و مرد و ... نباشد را مجاز می دانند. در مورد نگاه به رقص در فتاوا چیزی یافت نشد در عین حال در موارد حرمت رقص شرکت کردن در آن به عنوان ناظر نیز جایز نیست زیرا شرکت در مجلس گناه می باشد.

منبع: کتابخانه دیجیتال امام علی علیه السلام