جمعه، 23 آبان 1399

احکام | مسائل ازدواج: سوال هفت

پرسش :

آیا صیغه خواندن برای دختر باکره بدون اطلاع خانواده صحیح است؟ صحبت کردن آنها با همدیگر چه حکمی دارد؟

پاسخ :
به نظر اکثر فقهای معاصر خواندن صیغه ازدواج چه به طور دایم و چه به صورت موقت و برای محرمیت، برای دختری که بکر است بدون اجازه پدر دختر یاجد پدری او باطل است و باید توجه داشته باشند که این گونه ارتباطات عاقبت خوبی نداشته و باعث پشیمانی شدید خواهد شد و ارتباط دختر و پسری که با هم نامحرمند و صحبت کردن آنها در غیر آن مواردی که شرع اجازه داده، یعنی صحبت کردن در رابطه با مسایل ضروری، حرام است و همین طور نگاه کردن مرد به دست های زن تا مچ و گردی صورت بدون قصد شهوت و لذت اشکال ندارد ولی بیشتر از آن حرام است و حتی اگر نگاه به صورت هم به قصد لذت باشد حرام است.

منبع: کتابخانه دیجیتال امام علی علیه السلام