جمعه، 23 آبان 1399

احکام متفرقه | سوال بیست و نه

پرسش :

از دخترانی که کوچک و با چادر می باشند خوشم می آید چون معنویت خاصی دارند آیا نگاه کردن به آنها اشکال دارد؟

پاسخ :
بین ((نگاه عاطفی)) و ((نگاه شهوانی)) فرق فراوان است؛ زیرا نگاه عاطفی از محبت به حقیقت و معنویت است ولی نگاه شهوانی از خواسته های حیوانی سرچشمه می گیرد. بنابراین اگر نگاه به دختران نابالغ چادری از روی غرض ناروایی نبوده و موجب مفسده ای نگردد اشکال ندارد. لیکن در عین حال اجتناب از نگاه بهتر است و اما نسبت به دختران بزرگ که دارای حجاب هستند و چادر سر می کنند نگاه نکنید که نگاه مقدمه گناه است و گاهی خود نگاه گناه است؛ مخصوصا نگاه های دوم و سوم. در روایات آمده است:

رسول خدا (ص) فرمود: ((النظر سهم مسموم من سهام الشیطان، نگاه به زن نامحرم تیری زهراگین از تیرهای شیطان است که به سوی هدف رها می شود و صید خود را شکار می کند)).

در هر صورت شیطان چه بسا با نگاه عاطفی هم کار خود را انجام دهد. شما از نگاه کردن به دختران با حجاب بزرگ قطعا باید پرهیز نمایید.

منبع: کتابخانه دیجیتال امام علی علیه السلام