جمعه، 23 آبان 1399

احکام معاملات | سوال چهارده

پرسش :

اگر عاریه گیرنده، شیء عاریه گرفته شده را خراب کرده باشد یا از بین برده باشد طلب غرامت از او حلال است یا نه؟

پاسخ :
در سه صورت اخذ غرامت جایز است:

1- عاریه مضمونه باشد یعنی از اول قید شده باشد که درصورت بروز خسارت عاریه گیرنده ضامن است.

2- در صورتی که عاریه گیرنده آن را عمدا تلف کرده یا رعایت لازم را نسبت به نگهداری آن نکرده باشد.

3- در صورتی که از مدت زمانی که باید عودت دهد بدون اجازه تاخیر کرده باشد. در غیر این صور طلب غرامت جایز نیست مگر آن که عاریه گیرنده به میل خود جبران کند.

منبع: کتابخانه دیجیتال امام علی علیه السلام