جمعه، 23 آبان 1399

کفایت یک غسل از چند غسل

پرسش :

اگر کسی دو یا چند غسل برایش واجب شده مانند: (حیض و جنابت) آیا می تواند یک غسل با چند نیت انجام دهد؟

پاسخ :
نظر مقام معظم رهبری (مدظله العالی)
کسى که غسلهاى متعددى اعم از واجب یا مستحب بر ذمّه او باشد، اگر به نیت همه آنها یک غسل بجا آورد، کافى است؛ و نیز اگر در بین آنها غسل جنابت باشد و به نیت آن غسل کند، از بقیه غسلها کفایت مى کند. اگر چه احتیاط این است که همه آنها را نیّت نماید.

نظر آیت الله سیستانی (مدظله العالی)
اشکال ندارد بلکه اگر یکی از آنها را هم انجام دهید و دیگری را اصلاً نیت نکنید هم کافی است.

نظر آیت الله مکارم شیرازی (مدظله العالی)
یک غسل به نیت هر دو کفایت می کند.

منبع: حوزه نت