جمعه، 23 آبان 1399

احکام | مسائل روزه: سوال سی

پرسش :

حکم نماز و روزه اساتیدی که سه روز در هفته به محل تدریس رفت و آمد دارنددر دو صورت زیر در محل تدریس و بین راه بیان فرمایید: الف) محل تدریس یک شهر است. ب) محل تدریس شهرهای مختلف است.

پاسخ :
امام خمینی: نماز شکسته است و روزه صحیح نیست.

آیت الله خامنه ای: نماز تمام و روزه صحیح است.

آیات عظام اراکی و گلپایگانی: نماز تمام و روزه صحیح است.

آیت الله بهجت: کلا تمام است در غیر سفر اول با مراعات مساله 1066 رساله.

آیت الله تبریزی: چنانچه تا شهر محل تدریس 22 کیلومتر یا بیشتر باشدنمازشان تمام و روزه شان صحیح است. والله العالم.

آیت الله سیستانی: اگر به مقدار مسافت رفت و آمد دارند در هر دو فرض نماز آنها در همه مسافرت ها حتی اگر برای تفریح باشد تمام و روزه صحیح است.

آیت الله صافی: در فرض سوال در محل تدریس و بین راه نماز تمام وروزه صحیح است. والله العالم.

آیت الله فاضل: بنا بر احتیاط نماز آنها شکسته است و روزه صحیح نیست.

آیت الله مکارم: نماز و روزه آنها تمام است. تذکر: در مواردی که نظر مرجع تقلید به صورت احتیاطوجوبی در مساله ای مطرح شده است مقلد می تواند با رعایت فالاعلم به مرجعی که در آن مساله فتوا می دهد مراجعه نماید.

منبع: کتابخانه دیجیتال امام علی علیه السلام