جمعه، 23 آبان 1399

احکام | مسائل نماز: سوال هشت

پرسش :

اگر کسی جنب شود و از غسل کردن خجالت می کشد نماز را چگونه بخواند؟

پاسخ :
باید توجه داشت که حیا و شرم تکلیف را از انسان ساقط نمی کند و اگر کسی به جهت شرم و خجالت غسل یا هر تکلیف واجب دیگری را ترک کند معصیت کرده است: ((لا حیا فی الدین؛ در دین خدا جای شرم و خجالت نیست)).

پس شما باید سعی کنید این حالت را از خود دور کنید. حال اگر کسی عمدا - چه از روی شرم و خجالت و یا به علل دیگر - از غسل جنابت خودداری نماید هر چند که معصیت کرده است ولی باید در آخر وقت تیمم بدل از غسل کرده و نماز بخواند. چنان چه زودتر؛ یعنی در هنگامی که وقت برای غسل کردن و نماز خواندن باقی است، با تیمم نماز بخواند نمازش باطل است و نمازهایی که بدین صورت خوانده شده باید قضا کرد.

منبع: کتابخانه دیجیتال امام علی علیه السلام