جمعه، 23 آبان 1399

روزه‌ هاى اوایل تکلیف

پرسش :

شخصى اوایل بلوغ بدون عذر و از روى علم و عمد مثلاً به علت نادانى و بى‌اعتنایى یا بى‌توجهى و کوتاهى پدر و مادر روزه‌ها را نگرفته وظیفه او چیست؟

پاسخ :
همه مراجع: هر مقدار از روزه‌ها را که نگرفته، باید قضا کند و براى هر روز نیز باید کفّاره بدهد؛ یعنى، براى هر روز دو ماه روزه بگیرد یا شصت فقیر را سیر کند و یا به هر کدام یک مدّ (تقریباً ۷۵۰ گرم) طعام (گندم یا جو و مانند آن) بدهد.(1)

پی‌ نوشت:
1. امام، استفتائات، ج ۱، بخش روزه، س ۷۹ و ۸۰؛ خامنه‌اى، استفتائات جدید، س ۳۸۵؛ مکارم، استفتائات، ج ۱، س ۲۹۷ و ۲۹۸؛ صافى، ۲۴۰ سؤال پیرامون روزه، س ۲۸؛ بهجت، استفتائات، س ۱۳۶۶.

منبع: سایت هدانا