چهارشنبه، 12 آذر 1399

احکام متفرقه | سوال چهل و چهار

پرسش :

کسانی که از طرف مادر سید هستند آیا تمام احکام سادات بر آنها نیز جاری است؟

پاسخ :
سیادت؛ یعنی انتساب به خاندان نبوت. این انتساب تفاوتی ندارد که از جهت پدر باشد و یا مادر. بنابر این حتی اگر یکی از اجداد مادری نیز از سادات باشند شرافت سیادت برای همه نوادگان محفوظ است. البته سیادت از نظر فقهی احکامی دارد مانند حرمت دریافت کفاره و زکات و جواز دریافت خمس، که این احکام بنابه دلایل خود اختصاص به کسانی دارد که از طرف پدر منسوب باشند.

منبع: کتابخانه دیجیتال امام علی علیه السلام