دوشنبه، 17 آذر 1399

انواع احکام اسلامی

پرسش :

احکام اسلامی چند نوع است؟

پاسخ :
احکام بر سه قسم است:

1ـ احکام عناوین اوّلیّه؛ مثل وجوب نماز و حرمت شراب.

2ـ احکام عناوین ثانویّه؛ مانند حلّیت استفاده از مردار به هنگام اضطرار، و وجوب نماز شب بر اثر نذر یا عهد یا قسم.

3ـ احکام حکومتى؛ مانند تعیین قیمت کالاها، قوانین و مقرّرات عبور و مرور.

ضمناً هر یک از احکام اوّلیّه و ثانویّه بر دو قسم تقسیم مى شود: احکام اوّلیّه عامّه و خاصّه، و احکام ثانویّه عامّه و خاصّه.

​​​​​​​منبع: تعزیر و گستره آن‏، مکارم شیرازى، ناصر، تهیه و تنظیم: علیان نژادى، ابوالقاسم، مدرسة الامام على بن ابى طالب(علیه السلام)، قم‏، 1425 قمری، چاپ: اول‏، ص 59.