دوشنبه، 24 آذر 1399

احکام خمس/ پرسش سی

پرسش :

چهل سال پیش عراق را ترک کردیم و یک خانه و مغازه در کربلا داشتیم. بعد از چند سال پدرم فوت کرد و ما که دو پسر و سه خواهر هستیم، الآن موفق به فروش خانه و مغازه شده‌ایم. با علم اینکه آن مرحوم خمس نداده بود، چند سؤال مطرح می‌شود: آیا این مبلغ خمس دارد؟ اگر خمس دارد، آیا می‌شود جهت تهیّه خانه مستقل، خمس را به مادرم داد که سیّده می‌باشد؟

پاسخ :
اگر بدانید که مورّث شما خمس نداده است، واجب است خمس را قبل از تقسیم ارث بدهید. همچنین با اجازه مجتهد می‌توانید خمس را به مادر بدهید.

منبع: mojtabatehrani.com