چهارشنبه، 26 آذر 1399

دین گریزی در جوامع اسلامی

پرسش :

چرا دین گریزی غرب نمی تواند الگوی عملی برای جوامع اسلامی بشود؟

پاسخ :
دین گریزی غربی را هرگز نمی توان الگوی عملی جوامع اسلامی دانست؛ زیرا این جوامع از پشتوانه غنی و متعالی معنوی و مذهبی برخوردار است. در شرایط مزبور، هیچ گاه رمز موفقیت های علمی و صنعتی آن جوامع دست شستن از اصالت های دینی و فرهنگی نمی باشد. دین اگر آن چنان که از مبدأ و سرچشمه های وحی نازل شده بود، به صورت ناب و بدون کوچک ترین تحریفی در اختیار بشر قرار می گرفت، بشر درمی یافت که چگونه دین و علم به صورت توأمان بزرگراه سعادت مادی و معنوی انسان ها را ترسیم می کنند. یک دین آسمانی و الهی به شهادت تعالیم دین آوران و رسولان خود، هیچ گاه به شکار و نابودی اندیشه های بشری برنخاسته است، بلکه همواره بر تکمیل، ارتقا و تعالی معارف بشری می کوشیده است. ولی این نکته قابل توجه است که اسلام، علم و تکنیک را تا به حدی مطلوب می داند که انسان را از اهداف خلقتش که همان تعالی روح است بازندارد و به تعبیری دیگر علم و تکنیک را در راستای اهداف خلقت، مطلوب می داند.

منبع: اسلام شناسی و پاسخ به شبهات، رضوانی، علی اصغر، مسجد مقدس جمکران، قم، 1386 شمسی، چاپ سوم، ص 97.