چهارشنبه، 26 آذر 1399

نتیجه وحدت از منظر قرآن

پرسش :

نتیجه وحدت از منظر قرآن کریم چیست؟

پاسخ :
قرآن کریم محور وحدت را دین کامل الهى دانسته که ریسمان محکم الهى است و نتیجه این وحدت و تمسک جستن به ریسمان محکم الهی را قرار گرفتن در راه راست و هدایت معرفی کرده.

خداوند سبحان مى فرماید: «وَمَنْ یَعْتَصِمْ بِاللهِ فَقَدْ هُدِیَ إِلى صِراط مُسْتَقِیم»(1)؛ (و هر کس به خدا تمسّک جوید، به راهى راست، هدایت شده است).

از این آیه استفاده مى شود که اگر همه امّت به خداوند و ریسمان هدایت او چنگ زنند به هدایت دسته جمعى مى رسند، ولى این هدایت تنها براى عنوان مجموع نیست بلکه شامل فرد فرد اجتماع نیز مى شود. و لذا اگر در جامعه اى تمام امّت به ریسمان خداوند چنگ نزدند و تنها برخى چنین کردند، همان افراد مى توانند به راه راست هدایت یابند.

پی نوشت:
(1). سوره آل عمران، آیه 101.

منبع: امام شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران، چاپ دوم، ج 1، ص 14.