دوشنبه، 15 دی 1399

چیستی ویروس کرونا

پرسش :

ویروس کرونا چه نوع ویروسی هست؟

پاسخ :
بنا به توضیحات کارشناسان ان اچ کی، ویروس کرونا نوعی ویروس است که انسان ها و بعضی حیوانات را آلوده می کند. معمولا این ویروس در میان انسان ها انتشار می یابد و علائم آن شبیه علائم سرماخوردگی ساده از قبیل سرفه، تب و آبریزش بینی است.

بعضی انواع این ویروس، مانند نوعی از ویروس کرونا که سبب سندروم حاد تنفسی خاورمیانه (MERS) شد، ممکن است منجر به ذات‎ الریه و یا علائم حاد دیگری شود. مِرس اولین بار در سال ۲۰۱۲ میلادی در عربستان سعودی شناسایی شد.

ویروس کرونا که به مرحله همه گیری جهانی رسیده است یک رشته جدید از همین ویروس است.

افراد مبتلا به این ویروس دچار علائمی چون تب، سرفه، خستگی مفرط، ترشح خلط، تنگی نفس، گلودرد و سردرد می‎شوند. حدود ۸۰ درصد بیماران مبتلا به کرونا پس از بروز علائم خفیف، بهبود پیدا می کنند. حدود ۲۰ درصد بیماران دچار شرایط حادی مثل ذات‎ الریه و یا حتی از کار افتادن چند عضو داخلی بدن می شوند. افراد بالای ۶۰ سال و یا کسانی که دارای بیماری های زمینه ای مثل فشار خون بالا، دیابت، بیماری های قلبی عروقی، تنفسی و یا سرطان هستند، احتمال بیشتری وجود دارد که بیماریشان حاد شده و یا فوت کنند.

منبع: nhk.or.jp (سازمان پخش رادیو تلویزیونی ژاپن)