دوشنبه، 15 دی 1399

مواجه پوست بدن با ویروس کرونا

پرسش :

اگر ویروس کرونا روی پوستمان بنشیند چه می شود؟

پاسخ :
استاد کونیشیما هیرویوکی از دانشگاه پزشکی سن ماریانا می گوید که ویروس نمی تواند تا قبل از ورود و مبتلا کردن سلول های یک موجود زنده خود را تکثیر کند.

می دانیم که ویروس کرونا عمدتا افراد را از غشای بینی یا دهان آنها را آلوده می کند و در سلولهای گلو،‌ ریه ها و دیگر بخش های بدن تکثیر می شود. ویروس اگر فقط روی پوست دست یا پای ما باشد نمی تواند تولید مثل کند.

اما اگر کسی روی دستش ویروس داشته باشد و چشم، بینی و یا دهانش را لمس کند ممکن است مبتلا شود. ویروس روی پوست را می توان با آب و صابون شست. پس افراد باید قبل از لمس کردن صورتشان با شستشوی کامل یا ضدعفونی با الکل دست هایشان را از ویروس تمیز کنند.

بعضی از ویروس ها مثل تبخال که باعث آبله مرغان می شود حتی بعد از بهبود فرد هم در بدن باقی می مانند. اما ویروس کرونا اینطور نیست. اگر کسی بیمار شود و علائم را بروز دهد در نهایت سیستم ایمنی بدن به کار می افتد و ویروس را در بدن از بین می برد.

اطلاعات ارائه شده در این پاسخ تا ۱۵ ژوئن 2020 است.

منبع: nhk.or.jp (سازمان پخش رادیو تلویزیونی ژاپن)