دوشنبه، 15 دی 1399

تشخیص و درمان ویروس کرونا

پرسش :

ویروس کرونا چطور تشخیص داده می‌ شود و چه راه درمانی دارد؟

پاسخ :

تشخیص کرونا

می ‌توان کرونا  را مثل سایر بیماری ‌های ویروسی با استفاده از نمونه خون، بزاق یا بافت تشخیص داد. با این حال، اکثر تست ‌ها با استفاده از پنبه از داخل بینی نمونه می‌ گیرند.

دو روش اصلی کاربردی در ایران براش تشخیص کرونا، آزمایش PCR و آنتی بادی است. آزمایش PCR از طریق نمونه بزاق دهان یا مخاط بینی انجام می شود و آزمایش آنتی بادی با نمونه خون.

درمان کرونا

با این‌که روش ‌های درمان و واکسن تحت مطالعه و تحقیق قرار دارند، در حال حاضر هیچ گونه درمانی مخصوص معالجه‌ کرونا به تایید نرسیده است. در عوض، روش ‌های درمان روی کنترل علایم متمرکز شده‌ اند.

اگر فکر می ‌کنید به کووید-۱۹ مبتلا شده‌ اید، باید تحت مراقبت قرار بگیرید. پزشک متناسب با علائم و عوارض بیماری روشی برای درمان پیشنهاد می ‌کند و اگر به مراقبت ویژه نیاز داشته باشید، به شما می‌ گوید.

سایر ویروس ‌های کرونا مانند سارس و مرس هم با کنترل علائم درمان می‌ شوند. در بعضی از موارد، روش‌ های تجربی مورد آزمایش قرار گرفته تا میزان اثرگذاری آن‌ها مشخص شود.

از جمله روش ‌هایی که برای درمان این بیماری مورد استفاده قرار می‌ گیرد عبارت است از:
- داروهای ضد ویروس یا رتروویروس
- دستگاه‌ های کمک تنفسی
- استروئید برای کاهش التهاب ریه
- تزریق پلاسمای خون

منبع: darmankade.com