سه‌شنبه، 23 دی 1399

بالا بودن سن دختر برای ازدواج

پرسش :

مدت ۳ سال است عاشق دختری شده ام. و به این که عاشقش هستم اطمینان دارم. ولی مشکل اینجاست که ۵ سال از من بزرگتر است و ما رابطه ی خوبی با هم داریم و او مرا مثل برادر خود دوست دارد. نمیدانم که آیا اگر موضوع را به او بگویم با توجه به ۵ سال اختلاف آینده ی خوبی خواهم داشت؟

پاسخ :
صرف عشق و علاقه باعث خوشبختی و رضایت مندی از زندگی زناشویی نیست و قطعا باید عشق و علاقه مورد تأیید عقل و منطق قرار گیرید؛ بنابراین بهتر بود شما با خویشتن داری و خودکنترلی تمام جوانب قضیه را نگاه می کردید و قبل از وابستگی به ایشان در مورد موضوعاتی مانند تفاوت ۵ سال با مشاوری صحبت می کردید.

اما در مورد این تفاوت سنی خدمت شما عرض کنم که غیر از مسأله روابط زناشویی و موضوع اینکه در تفاوت سنی در سنین بالا زن زودتر نیاز جنسی اش را از دست می دهد و به یائسگی می رسد ولی مرد ممکن است نیازهایی داشته باشد که احتمال عدم رضایت زناشویی و مشکلات بعدی وجود دارد می توان این مشکلات را در دو بعد توضیح داد که عبارتند از:

بعد اول: اگر پسر بعد از گذشت مدتی از زندگی و کاهش احساسات اولیه نظرات دیگران برایش مهم باشد و فردی به قول معروف دهن بین باشد و مثلا در مقابل حرفهایی که خواهرها و خویشاوندان در مهمانی ها و گفتگوهای خصوصی دارند و درباره تفاوتها صحبت کنند ممکن است باعث سردی در روابط زناشویی و احساس ندامت از ازدواج شود.

بعد دوم: مشاهده شده است که مردهایی که تفاوت های مذکور را دارند به طور کلی یک نوع احساس حقارت نسبت به همسرشان دارند و با اندک انتقاد و یا پیشنهاد احساس می کنند که به دلیل سن بالا یا تحصیلات، این انتقادات ویا پیشنهادات را همسر من دارد. که باعث می شود مرد برای اثبات قدرت و تسلط به رفتارهایی مانند امرو نهی های بی مورد ونامناسب روی می آورد و باعث ناسازگاری های شدید خانوادگی می شود.

نکته دیگر اینکه در بعضی از موارد بالا بودن سن دختر مشکلات زیر را هم دارد:

۱- چون مسئولیت خانواده بر عهده مرد می باشد. اگر سن مرد بیشتر از زن باشد، بهتر می تواند از عهده مسئولیت زندگی برآید و گرنه جایگاه زن و مرد در خانه عوض می شود و در دراز مدت مشکلاتی را به دنبال خواهد داشت؛ البته ممکن است که موارد استثنایی هم پیدا شود، ولی نباید استثنائات را ملاک قرار داد.

۲- اگر زن و مرد همسن باشند، موجب بروز اختلاف در زمینه های مختلف می شود. اگر مرد کمی بزرگ تر از زن باشد، همواره نسبت به همدیگر جذابیت خواهند داشت و از بروز اختلافات جلوگیری می کند؛ تفاهم و درک متقابل را افزایش مى ‏دهد؛ جذابیت زن برای مرد و بالعکس بیشتر می شود؛ امکان ارضای یکدیگر از نظر جنسى و پاسخ به عواطف متقابل دستخوش آسیب نمی شود.

​​​​​​​منبع: www.soalcity.ir