پنجشنبه، 25 دی 1399

چگونه برخورد کردن با کتک کاری کودک

پرسش :

پسری دو و نیم ساله دارم که خواهر یازده ماهه‌اش را کتک می‌زند، با او چه کنم؟

پاسخ :
تعرض فیزیکی این کودک به خواهر خود یا جنبه پرخاش دارد و یا جنبه بازی و سرگرمی. در صورت اول به نظر می‌رسد این کودک یا شاهد رفتار و برخورد فیزیکی بزرگترها با یکدیگر و یا با کوچکترها بوده است. ویا اینکه از بی‌توجهی آنان به خود رنج می‌برد و خواهر کوچکتر را رقیبی برای خود می‌پندارد.

در این فرض لازم است فضای محبت در خانواده و بویژه نسبت به ایشان افزایش یابد و نحوه تعامل با دیگران به وی آموزش داده شود. لازم است کودک یادبگیرید که رسیدن به خواسته ها لزوما از طریق پرخاش بدست نمی‌آید. همچنین لازم است در چنین مواقعی از سرزنش و تنبیه کودک خودداری شود بلکه با تغییر موقعیت و پرت کردن حواس او به موضوع دیگری از این کار جلوگیری گردد. به طور کلی در چنین سنی گفتگو و تهدید مثمر ثمر نیست بلکه لازم است والدین با رفتار خود، الگوهای درست برخورد را در وی نهادینه کنند.

نکته دیگری که در این خصوص قابل بیان است این است که ضرورت دارد تا با برنامه‌ریزی والدین وقت بیشتری به وی اختصاص دهند و فضای بازی و تخلیه انرژی او را فراهم آورند. ضمن اینکه مشاهده فیلمهای اکشن برای ایشان بسیار مخرب است.

منبع: www.soalcity.ir