پنجشنبه، 25 دی 1399

راه های مقابله با افسردگی

پرسش :

راه های مقابله با افسردگی چیست؟

پاسخ :
اگر افسردگى حالت مزمن و حادّ پیدا نکرده باشد- که در این صورت نیاز به ارتباط با پزشک روانکار دارد - مى توان درمان آن را از گذر معنویّت جستجو کرد. افسردگى، از زمینه هایى مثل تحقیر خود، ضعیف پندارى در موفقیّت، توقّع همسانى با دیگران در استعداد و موقعیّت ها و عدم قبول واقعیّت زندگى(وجود اجتناب ناپذیر مشکلات و فراز و نشیب ها)و... رشد پیدا می کند.

"آسلر" می گوید: در تمام مراحل حیات، درِ آهنینی بر روی گذشته،‌ یعنی آن دیروزی که دیگر وجود ندارد، محکم ببندید و همین طور یک پرده فولادین جلوی آینده، فردایی که هنوز به وجود نیامده است بکشید، آن وقت با اطمینان و آرامش خاطر امروز را بگذرانید.(محمد جعفر امامی، بهترین راه غلبه بر نگرانی ها و نامیدی ها، ص ۷۴، چاپ امیر قم، انتشاران نسل جوان)

لطفا به نکات ذیل توجه نمائید:
۱. آینده نگر باشید و برای چند سال آینده برنامه ‏ریزی کنید.

۲. با افراد شاد، خوشبین و امیدوار همنشینی داشته باشید و از روحیه آنان الهام بگیرید.(مهم)

۳. به شدت از منفی گرایی بر حذر باشید و افکار منفی را از خود دور کنید.

۴. با هسته‏ های مشاوره در این زمینه ارتباط داشته باشید.

۵. از اساتید دلسوز و متعهد کمک بگیرید.

۶. منزوی نباشید و با افراد با تجربه و متعهد ارتباط صمیمانه برقرار کنید.

۷. کتاب‏هایی را که در زمینه شادکامی، رمز موفقیت، راز موفقیت مردان بزرگ و... نوشته شده، با دقت بخوانید و به دستورات آنها عمل کنید.

۸. ورزش کنید؛ چون ورزش در شادی روح و سلامت جسم مؤثر است.

۹. در محیط‏های شاد و سالم، به استراحت و تفریح بپردازید.

۱۰. از افراد منفی‌‏گرا بر حذر باشید.

۱۱. از بحث‏های رنج ‏آور با این و آن اجتناب کنید.

۱۲. به خود اجازه ندهید دنیای زودگذر شما را ناراحت کند. شما را خدا برای مادیات نیافریده، ایمانتان را به او قوی کنید.

۱۳. توجه داشته باشید که مشکلات و رنج‏ها، همیشگی نیست و روزگار در تحوّل و تغییر است و چه بسا حوادث پیش‏بینی نشده ‏ای نیز در حل مشکلات به یاری انسان بشتابد.

۱۴. سفرهای شاد و سیر و سیاحت‏های علمی برای شما لازم و مؤثر است.

۱۵. خاطرات تلخ را به دست فراموشی بسپارید و از بازگو کردن آن برای دیگران، پرهیز کنید.

۱۶. اگر ذوق هنری دارید، به کارهای هنری از قبیل کاریکاتور، گرافیک، نقاشی، خط، نویسندگی و... بپردازید. ضمنا نیایش و دعا مؤثر و نافذ است.

منبع: www.soalcity.ir