جمعه، 24 بهمن 1399

احکام وقف | ثبوت و عدم ثبوت وقف: سوال بیست و شش

پرسش :

در مسیر خیابان شهید باهنر روبه روی اداره آموزش‏‎ ‎‏و پرورش مدرسه ای است به نام بهشت، سال های قبل یکی از کلاس های مدرسه را‏‎ ‎‏توسعه دادند و ساختمان بانک فرهنگیان احداث گردید. پس از پیروزی انقلاب و‏‎ ‎‏ادغام بانک فرهنگیان با بانک ملت، محل مذکور متروک گردیده. در سال جاری با‏‎ ‎‏کوشش و فعالیت هیئت این صندوق و پی گیری های یکی از نمایندگان مجلس شورای‏‎ ‎‏اسلامی ساختمان مورد بحث در اختیار صندوق قرض الحسنه قرار گرفت که مورد‏‎ ‎‏تأیید سازمان اقتصاد اسلامی نیز قرار گرفته است و موجبات توسعه صندوق در هر‏‎ ‎‏جهت فراهم شده است، سؤال این است که چون محل موصوف قبرستان بوده،‏‎ ‎‏وقفیت آن محرز و مسلم نیست، بلکه مظنه بر عدم وقفیت است، آیا استفاده از این‏‎ ‎‏محل را برای صندوق قرض الحسنه که در خدمت محرومین و مستضعفان است‏‎ ‎‏تجویز می فرمایید؟ ‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، اگر وقف بودن آن محرز نیست و ملک کسی هم نیست با‏‎ ‎‏رعایت مقررات دولت اسلامی مانع ندارد.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمیی(ره)، تهران، 1392 ش.