دوشنبه، 4 اسفند 1399

موارد جواز تغییر نذر

پرسش :

در چه مواردی می توان شرایط نذر را تغییر داد؟

پاسخ :
پاسخ از آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی (مدظله العالی):

اوّل: توانایی عمل به نذر را در آن زمان یا آن مکان ندارد، ولی با تغییر آن به زمان و مکان دیگر می تواند عمل کند، در این صورت از قبیل تعدد مطلوب است و در نزدیک ترین مورد به موارد نذر، آن را مصرف می کند مانند نذر اطعام روز عاشورا در مسجد خاص، در صورتی که مسجد مزبور را خراب کرده اند؛ باید در مسجد دیگری اطعام کند.

دوم: موضوع نذر در شرایطی طالب نداشته باشد. مانند نذر غذایی خاص در منطقه ای که در آن روز غالباً آن غذا را می پزند و از این اطعام استقبال نمی شود، در این شرایط نیز می توان نوع غذا را تغییر داد.

منبع: makarem.ir