دوشنبه، 11 اسفند 1399

احکام وقف | موارد مصرف وقف: سوال بیست

پرسش :

‏مکانی در شهرستان قم وقف امور ایتام گردیده؛ پس از پیروزی انقلاب اسلامی،‏‎ ‎‏امور رسیدگی به ایتام، تحت پوشش کمیتۀ امداد حضرت امام قرار گرفته و مکان فوق،‏‎ ‎‏مدت چهار سال بدون استفاده مانده و به علت نرسیدن به آن، در حال از بین رفتن‏‎ ‎‏می باشد؛ حضرت عالی جایز می دانید:‏ ‏‏1. مکان فوق، به علت نبودن ساختمان در شهر قم جهت رسیدگی به امور فرهنگی‏‎ ‎‏فرزندان، همسران، مادران و پدران شهدا، به این امر اختصاص داده شود؟‏ ‏‏2. مقداری بودجه و امکانات نیز مختص همین مکان و ایتام بوده؛ در صورت جایز‏‎ ‎‏دانستن بند 1، آیا می توان امکانات موجود را به امور شهدا اختصاص داد؟‏ ‏‏3. اجازه می فرمایید امور فرهنگی خانواده های اسرا، گروگان ها و مفقودین، در این‏‎ ‎‏مکان صورت گیرد؟‏ ‏‏4. آیا در ساختمان نامبرده می توان به امور فرهنگی خواهران و برادران شهدا‏‎ ‎‏اقدام نمود؟‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، اگر مکان مزبور، وقف امور ایتام است، با نظر متولی شرعی‏‎ ‎‏می توانند در مورد ایتام شهدا از آن استفاده کنند؛ و بودجۀ آن مربوط به‏‎ ‎‏صلاح دید متولی شرعی آن است.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.