دوشنبه، 11 اسفند 1399

احکام وقف/ اجاره وقف: سوال پنج

پرسش :

‏بیان فرمایید ملکی را زیدی وقف نموده برای قرائت قرآن، مشروط بر این که ملک‏‎ ‎‏در تصرف اولاد او بوده باشد نسلاً بعد نسل که هر روز دو جزء قرآن قرائت بنمایند و‏‎ ‎‏از این ملک وقف در زمان طاغوت سه قطعه عدواناً جاده و خیابان شده است و یک‏‎ ‎‏قطعه جزئی باقیمانده که اصلاً قابل زراعت نیست، چون اطراف این قطعه زمین‏‎ ‎‏باقیمانده را صاحبان اراضی اطراف آن منزل کرده اند فقط برای منزل می شود از آن‏‎ ‎‏استفاده نمود. اجازه می فرمایید که این قطعه زمین باقیمانده را به فروش برسانند و در‏‎ ‎‏محل دیگر که برای زراعت خوب است عوض آن ملک بخرند و وقف نمایند؟‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، فروش وقف جایز نیست، ولی اجاره دادن آن برای ساختمان‏‎ ‎‏با ملاحظه جهت و مصلحت وقف مانع ندارد.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.