دوشنبه، 11 اسفند 1399

اثبات عدالت امام جماعت

پرسش :

وظیفۀ فرد رهگذر در مورد اثبات عدالت امام جماعت چیست؟ و آیا اقتدا کردن عده‌ای با توجّه به این‌که ممکن است بدون اطلاع از عدالت اقتدا کرده باشند برای اثبات عدالت کافی است یا خیر؟

پاسخ :
همین که شخصی در ظاهر خوب باشد، به طوری که همسایگان و اهل محل از او خلاف شرع ندیده باشند، می‌توان به او اقتدا کرد البته صرف اقتدای عده‌ای، دلیل بر عدالت او نیست، مگر آن‌که از اقتدای آن‌ها اطمینان به عدالت، یا حسن ظاهر به معنایی که گفته شد، پیدا شود یا دو مرد عادل به این امر شهادت دهند.

منبع: zanjani.net