چهارشنبه، 25 فروردين 1400

حکم انجام اعمال با تیمم از روی جهل

پرسش :

اگر مکلفی جاهل به احکام بوده (قاصر یا مقصر) و تا مدت‌ها به‌جای غسل و وضو، با تیمم اعمال عبادی خود را انجام داده باشد؛ حکم نماز و روزه‌هایی که در این مدت انجام داده چیست؟

پاسخ :
نمازها را باید اعاده کند مگر این‌که در تنگی وقت با تیمم نماز خوانده باشد.

نسبت به روزه‌ها، اگر سببِ غسل، جنابت بوده، باید روزۀ قضای ماه رمضان را اعاده کند. اما اگر سببِ غسل، حیض یا نفاس بوده چنان‌چه در یاد نگرفتن حکم غسل معذور نبوده باید تمام روزه‌های ماه رمضان را اعاده کند ولی روزه‌های ‌‌‌دیگر وی صحیح است.

در هر صورت در روزۀ واجب معین، چنان‌چه در تنگی وقت، تیمم بدل از غسل کرده، روزه‌اش صحیح است.

​​​​​​​منبع: zanjani.net