چهارشنبه، 25 فروردين 1400

حکم وجود مواد الکلی در سرکه

پرسش :

اینجانب از انگور و خرما، سرکه تهیه می‌کنم. همیشه همان اول بر روی میوه‌ها سرکه و نمک ریخته و بعد از دو-سه ماه که در ظرف را باز می‌کنم، سرکه‌ها آماده شده؛ این دفعه بعد از حدود یک ماه در ظرف‌ها را باز کردم و با آزمایش کردن متوجه شدم که شش درصد الکل دارد. لطفا حکم شرعی آن را بیان نمایید.

پاسخ :
چنان‌چه اکنون یا پس از گذشتن مدتی به آن عرفاً سرکه گفته شود، از زمان سرکه شدن پاک و حلال است. البته این حکم در صورتی است که چیزی غیر از آن‌چه در زمان قدیم متعارف بوده، در سرکه وجود نداشته باشد.

منبع: zanjani.net