شنبه، 11 ارديبهشت 1400

ماه رمضان و شب قدر

پرسش :

اینکه شب قدر در شب های خاصی از ماه رمضان واقع شده، تا چه اندازه صحت دارد؟

پاسخ :
از دقت و توجه در آیات قرآن چنین استنباط می شود که شب قدر در ماه رمضان قرار دارد زیرا قرآن در آیه ای مى ‏فرماید: «قرآن در ماه رمضان نازل شده است.» و در آیه دیگر مى‏ فرماید: «ما قرآن را در شب قدر نازل کردیم».

اما در این که کدام یک از شب هاى ماه رمضان، قرار دارد اختلاف وجود دارد و احتمال می رود شب قدر در بین یکی از شب هاى هفدهم، نوزدهم، بیست و یکم، بیست و سوم، بیست و پنجم، بیست و هفتم، بیست و نهم باشد. ولى قول مشهور بین شیعه و اهل سنت این است که شب قدر در دهه آخر ماه رمضان است و روایاتى نیز از منابع شیعه و سنى در تایید این قول موجود است.

حضرت علی (علیه السلام) در حدیثی در بحارالانوار ذکره شده است می گوید: «از پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله) سوال شد که شب قدر کدام شب است؟ حضرت فرمودند: در دهه آخر ماه رمضان آن را جستجو کنید.»

​​​​​​​منبع: خبرگزاری دانا