چهارشنبه، 15 ارديبهشت 1400

ضرر داشتن غسل میّت برای غسّال

پرسش :

تکلیف غسال درموارد ذیل چیست؟ - اگر درهوای سرد میّت را غسل دهد دچار سلس البول می‌شود - اگر با آب سرد میّت را غسل دهد دچار درد پا می‌گردد - اگر میّت را غسل دهد براثر ضعف جسمانی دچار کمردرد می‌شود درهر سه مورد بالا اگر غسل منحصر به این فرد باشد آیا حکم تغییر می‌کند؟

پاسخ :
در فرض اول جایز نیست او را غسل دهد و اگر غسل دادن میّت منحصر در او باشد وظیفه تیمم است؛ در هر صورت اگر او را غسل دهد به این غسل اکتفا نشود. در دو فرض بعدی اگر غسل دادن برای او مشقت شدید داشته باشد بر او واجب نیست که میّت را غسل دهد و تکلیف متوجه دیگران است و اگر کسی وجود نداشت، می‌تواند میّت را تیمم دهد؛ هم‌چنان که می‌تواند با تحمّل مشقّت میّت را غسل دهد و این غسل صحیح است.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: zanjani.net