چهارشنبه، 15 ارديبهشت 1400

حکم سیلى و خراش صورت در مصیبت ‌نزدیکان

پرسش :

آیا خراشیدن صورت و یا کندن مو در مرگ کسی، شرعاً حرام است؟ و آیا کفاره نیز دارد؟ انجام این کار در عزای امام حسین علیه‌السلام چه حکمی دارد؟

پاسخ :
در مرگ عزیزان، احتیاط مستحب آن است که از سیلی زدن و خراشیدن و آسیب زدن به بدن اجتناب شود و اگر موجب نقص اساسی بدن گردد، حرام است واگر زن در عزاى میّت، صورت خود را بخراشد و خونین کند یا موى خود را بکند، بنابر احتیاط مستحب، ده مسکین را طعام دهد یا بپوشاند.ولی عزاداری و جزع برای حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌السلام و اصحاب باوفایش از برترین کارها برای نزدیکی به خداوند تعالی، و تعظیم و گرامی‌داشت شعائرالله است. مصادیق عزا و جزع و فزع نیز به‌خودی‌خود جایز است.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: zanjani.net