دوشنبه، 20 ارديبهشت 1400

نجس بودن اعضای وضو

پرسش :

شخصی که دستش خونی است و امکان تطهیر آن را ندارد، برای وضو و نماز چه وظیفه‌ای دارد؟

پاسخ :
مسأله صورت‌های مختلف دارد:

صورت اول: خون به جهت زخم باشد و اطراف زخم را بیشتر از متعارف نگرفته، که باید به دستور وضوی جبیره عمل کنید.

صورت دوم: اگر خون به جهت غیر زخم باشد یا زخم خوب شده باشد یا خون بیشتر از متعارف اطراف زخم را گرفته باشد، سه فرض دارد:

فرض اوّل: این‌که خون در غیر اعضای تیمم باشد؛ در این فرض باید تیمم کنید.

فرض دوم: خون در اعضای تیمم باشد و بتوان پارچه‌ای روی آن قرار داد و روی آن را مسح کرد به طوری که نجس نشود که در این فرض باید وضو بگیرید و بنا بر احتیاط روی پارچه را مسح کنید.

فرض سوم: خون در اعضای تیمم باشد ولی نتوان پارچه‌ای روی آن قرار داد و روی آن را مسح کرد به طوری که نجس نشود؛ در این فرض بنا بر احتیاط مستحب در وضو با شستن بقیه قسمت‌ها نماز بخوانید. ولی بعد از وقت باید با گرفتن وضوی صحیح، نماز را قضا کنید.

​​​​​​​منبع: zanjani.net