دوشنبه، 20 ارديبهشت 1400

حکم شرعی شرکت در انتخابات

پرسش :

حکم شرعی شرکت در انتخابات چیست؟

پاسخ :
شرکت در برخی از امور مثل انتخابات یا راهپیمایی ها برای تعیین حق سرنوشت افراد و جامعه است و شرکت در آنها نه تنها واجب کفایی که در برخی از موارد واجب عینی است اگر شرکت در این راهپیمایی ها و انتخابات و... برای حفظ نظام باشد بنا بر فتوای امام حفظ نظام از اوجب واجبات است و چنان که از بیانات مقام معظم رهبری و برخی مراجع عظام تقلید و از فرمایشات حضرت امام خمینی (رحمه الله) استفاده می شود شرکت در انتخابات یک وظیفه شرعی و قانونی است.

علاوه بر آن ترغیب و تشویق دیگران به حضور در پای صندوق های رأی و آفرینش حماسه ملی در تاریخ کشور است. این یک تکلیف شرعی و ملی ماست و نباید در این مورد انسان به خود هیچ یأس وامیدی راه دهد.

اگر چنانچه در مورد انتخاب فرد اصلح مردد هستید، وظیفه شما تحقیق و تفحص و پیگیری از برنامه ها و عملکردها و رفتارهای فرد است؛ البته مشورت با افراد بی غرض و سالم در این زمینه نیز نقش مهمی دارد که انتخاب فرد اصلح را آسان می کند. تا این حد سعی و تلاش وظیفه ماست.

منبع: پرسمان