يکشنبه، 2 خرداد 1400

علت تحریم زنا

پرسش :

حکم زنا در اسلام و قرآن چیست‌؟ و علت تحریم آن چیست‌؟

پاسخ :
قرآن کریم دربارۀ حرام بودن زنا مى‌فرماید:«و لا تَقرَبُوا الزِّنىٰ‌ انَّهُ‌ کانَ‌ فاحِشَةً‌ و سآءَ سَبیلاً؛3 و نزدیک زنا نشوید که کار بسیار زشت و بدراهى است.»

حضرت على علیه السلام مى‌فرماید: «از پیامبر صلى الله علیه و آله و سلم شنیدم که در زنا شش اثر سوء است؛

سه قسمت در دنیا: 1. گرفته شدن صفا و نورانیت از انسان؛ 2. قطع شدن روزى؛ 3. تسریع در نابودى.

و سه قسمت در آخرت: 1. غضب پروردگار؛ 2. سختى حساب؛ 3. داخل شدن در آتش جهنم و یا باقى ماندن ابدى در جهنّم.»1

حد زنا با توجه به نوع زنا متعدد و متفاوت است. یک نوع حد را قرآن کریم این گونه بیان مى‌کند:«الزّانِیَةُ‌ و الزّانى فَاجلِدوا کُلَّ‌ واحِدٍ مِنهُما مِائَةَ‌ جَلدَةٍ‌؛2 به هر یک از مرد و زن زناکار صد تازیانه بزنید.» امّا بقیه موارد حدّ در روایات بیان شده است که عبارتند از:

1. قتل: زنا با محرم نسبى و مرد کافر که با زن مسلمان زنا کند و زناى به عنف.

2. سنگسار: زناى زن و مردى که همسر داشته باشند؛ اگر جوان باشند.

3. تازیانه و سنگسار: زناى پیرمرد و پیرزن اگر همسر داشته باشند.

4. تازیانه و تراشیدن سر و تبعید: براى زناى کسى که ازدواج کرده، ولى عمل زناشویى را انجام نداده است.3

پی‌نوشت‌ها:
(1). مجمع‌ البیان، طبرسى، ج 6، ص 638
(2). سوره نور/ آیه 2
(3). تحریر الوسیله، امام خمینى، ج 2، ص 18 و 417
​​​​​​​
منبع: پرسمان قرآنی فلسفه احکام، سید علی هاشمی نشلجی، نشر جمال، 1390.