چهارشنبه، 5 خرداد 1400

احکام وصیت | سوال یازده

پرسش :

بعضی از اشخاص برای تنظیم وصیّت نامه خود به دفترخانه‏‎ ‎‏اسناد رسمی می روند دفترخانه از تنظیم وصیت نامه خودداری و چنین می گوید: در‏‎ ‎‏خارج وصیت نامه را بنویسید، آن وصیت نامه عادی را به دفترخانه بیاورید، البته با‏‎ ‎‏همراه وارثین. در حضور ما آن ورثه ها این برگ را گواهی می کنند بعد دفترخانه امضای‏‎ ‎‏شما و ایشان را تصدیق و با چسباندن تمبر رسمی می شود. حضرت آقا! پدری‏‎ ‎‏نمی خواهد به بچه بی تربیت که تمام و کمال از او ناراضی است حقی بدهد و یا‏‎ ‎‏می خواهد از ورثه های دیگر کمتر بدهد، حتماً باید ورثه ها همه این وصیت نامه را‏‎ ‎‏گواهی کنند اگر نکنند این برگ متن آن صحیح نیست؟ مثلاً بنده نمی خواهم ورثه ها‏‎ ‎‏بدانند که چه نحوه وصیت می کنم مایلم در کاغذ عادی تنظیم کنم با امضای معتمدین،‏‎ ‎‏و همچنین چند نفر از علما و فضلای محل سکونت این وصیت نامه را گواهی کنند، آیا‏‎ ‎‏این عمل صحیح است یا خیر؟

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، وصیت صحیح است و نسبت به ثلث ترکه نافذ و در بقیه‏‎ ‎‏موقوف به اجازه ورثه است.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.